advertise

مخزن اسید

با توجه به خاصیت ضد خوردگی پلی اتیلن HDPE ۳۸۴۰ این ماده پایداری بسیار بالایی در برابر مواد اسیدی و خورنده دارد. به همین دلیل مخزن پلی اتیلن سنگین، برای نگهداری بسیاری از انواع اسید ها مانند اسید سولفوریک ، اسید استیک ، اسید کلریدریک و اسید فسفریک می توانذ بهترین و اقتصادی ترین گزینه باشد. مخزن پلی اتیلن یکپارچه در مقایسه با مخازن پلی اتیلنی که به کمک لوله های کاروگیت و جوش اکستروژن تولید می شوند بسیار بسیار ایمن تر هستند. نشتی یکی از مشکلاتی که ممکن است این مخازن در محل جوشکاری به آنها دچار شوند همچنین مخازن پلی اتیلنی در مقایسه با مخازن استیل ضد زنگ و ضد اسید بسیار ارزان تر و اقتصادی تر هستند . در نهایت لازم به ذکر است که در خصوص اسید نیتریک باید دقت بیشتری نمود و بهتر است سالیانه یا دو سالانه مخازن پلی اتیلنی را تعویض کنید. نکات مهم در خصوص انتخاب و خرید مخازن نگهداری اسید و مواد شیمیایی نکته مهم در اینجا بحث چگالی مایع درون مخزن اسید است. اصولا مخازن پلاستیکی یا پلی اتیلنی برای نگهداری سیالات با چگالی یک ( چگالی آب ) تولید می شوند، چگالی اسید سولفوریک غلیظ تا قریب به ۲ برابر آب و یا اسید فسفریک غلیظ تا ۱٫۵ برابر آب می باشد. بنابراین مخزن تولیدی می بایست از استحکام کافی برخوردار باشد. 

اینکه چگونه سیستم ذخیره اسید را می خواهید طراحی و راه اندازی کنید، مهمترین سوالی است که باید از خود بپرسید. هر پاسخی که به این پرسش بدهید می تواند تا حد زیادی برای شما مشخص سازد که چه مخزن اسیدی نیاز دارید. شما می توانید بر اساس پاسختان به پرسش بالا یکی از انواع مخزن اسید، مانند مخزن پلی اتیلنی دورانی ، استیل ضد زنگ ،فایبرگلاس و دورانی و اکسترود انتخاب نمائید. هر کدام از این مخازن نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند، مطمئن شوید که مخزن مناسبی برای خود انتخاب کرده اید. قصد دارید مخزن اسید خود را کجا قرار دهید؟ این یک سوال ساده است ولی در عین حال پاسخ به آن بخش مهمی از طراحی و انتخاب مخزن اسید شما را در برخواهد گرفت. مخزن اسید را می توان درون یا بیرون ساختمان و یا نزدیک به سایر ابزار و وسایل و یا جدا و دور از آنها نصب و نگهداری نمود….انتخاب هر کدام از این حالتها می تواند تصمیم شما برای انتخاب مخزن اسید و نوع آن تحت تاثیر قرار دهد. اما یکی از اولین ملاحظات مربوط به انتخاب و بررسی سطح محل نصب مخزن اسیدتان می شود. اندازه مخزن اسید، حجم مایعی که قرار است ذخیره شود- حتی جغرافیای محل نصب- نیز عوامل و عناصری است که تاثیرگذار هستند.


اگر قرار است که مخزن در محیط خارجی و بیرون قرار گیرد، مهندسین باید دلمشغول مسائلی چون بودن در زیر آفتاب و باران ، وزش بادهای شدید، ایمنی در برابر تصادف و برخورد ماشینهایی مانند لیفتراک یا خودرو از عوامل محیطی باشند . کف جایی که مخزن قرار است نصب شود باید به تمامی صاف و هموار و تراز و بدون کوچکتریم سنگریزه باشد بنابراین زیر سازی باید به دقت مورد توجه باشد. سایز مخزن و وزن آن از دیگر مواردی است که باید در زیر سازی مد نظر داشته باشید. پایه سیمانی این نکته خیلی مهم است که به درستی کف و پایه های هر مخزنی را مهندسی و طراحی نمود. مخزن پلی اتیلن پلاستونیک دیوارهای خیلی ضخیم و محکمی دارد. برای نصب صحیح و درست یک مخزن اسید خیلی مهم است که مخزن بر روی یک پایه صاف، پاکیزه و تقویت شده سیمانی قرار گیرد. نبایستی هیچگونه سنگریزه یا سنگی در زیر مخزن قرار گیرد، زیرا در طول زمان منجر به شکاف و ترکیدگی مخزن شده و طول عمر منبع اسید را به شدن کاهش می دهد. سطح و کف محل نصب مطمئن شوید که فضای کافی برای مخزن اسید مدنظر خود دارید. کف باید از سطح قاعده مخزن بزرگتر باشد. به صورت تیپیک، سطح باید دست کم حدود یک متر بزرگتر از قطر مخزن باشد تا بتوان به راحتی مراحل نصب مخزن را انجام داده و نیز در برابر تورم و یا فرورفتگی احتمالی مخزن کارا باشد. چگالی و فشار (Specific Gravity and Stress) چه در محیط داخلی و چه در محیط خارجی بسیار مهم است که وزن مخزن اسید و چگالی خاص مایعی که قصد ذخیره نمودن انرا دارید، در نظر گرفته شود. اگر شما قصد ذخیره آب را دارید، چگالی ویژه آب ، یک است . اما اگر شما قصد ذخیره ماده شیمیایی با چگالی بالاتر را دارید، مهندسین شما باید فشار کلی و عمومی وارده بر کف سیمانی را محاسبه کرده و مطمئن شوند که این کف توانایی تحمل و تاب آوری چنین فشاری را دارد . خوشبختانه کف مخازن ما همچون ممبران عمل کرده و می تواند وزن مایع ذخیره شده را در سطح پایه سیمانه توزیع کند. ضخامت یک پایه سیمانی می تواند بین ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر باشد و می تواند بسته به مشخصات پروژه شامل میلگرد ( یتون مسلح ) نیز بشود.